Espigo-d'aigo(-perfouliado)
Potamogeton perfoliatus
Potamogetonaceae
Autre noum : Poutamot.
Noms en français : Potamot à feuilles perfoliées, Potamot perfolié.
Descripcioun :Espigo-d'aigo pulèu raro que trachis dins lis aigo prefoundo (> 1m), bèn luminouso e permanènto. Es uno planto forto d'un bèu vert, gaire o pas ramificado. Li fueio soun fragilo, alterno (aleva souto l'espigo), sènso pecou ("perfouliado"), en cor à la baso, un pau oundado emé de costo que se vèson bèn. Flouris de mai à juliet.
Usanço :Es uno planto recercado en aquariofilìo.
Port : Grando erbo
Taio : 0,5 à 3 m
Fueio : alterno
Tipe bioulougico : Idroufite
Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Potamogeton
Famiho : Potamogetonaceae
Ordre : Alismatales
Coulour de la flour :
Verdo
Petalo : ges
Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna
Flourido : Printèms
- Estiéu
Sòu : Ca
Autour basso e auto : 0 à 1200 m
Aparado : Noun
Liò : Aigo
- Ribiero
Estànci : Mesoumediterran à Coulinen
Couroulougi : Subrecousmoupoulito
Ref. sc. : Potamogeton perfoliatus L., 1753
Glicerìo
Glyceria notata
Poaceae Graminaceae
Nom en français : Glycérie à feuilles pliées.
Descripcioun :Aquéu grand gramenun trachis en ribo d'aigo. Porto de fueio larjo, un pau plegado. Fai de lònguis enflourejado en paumo, li nous d'en bas an mai de dos ramo verticilado. Lis espigau fan de 10 à 25 mm e lis antèro, jauno, de 0,7 à 1,5 mm .
Usanço :Couneissèn pas d'usanço particuliero pèr aquelo planto. Escriéure au site se n'en sabès mai.
Port : Grando erbo
Taio : 30 à 100 cm
Fueio : costo paralèlo
Tipe bioulougico : Eloufite
Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Glyceria
Famiho : Poaceae
Famiho classico : Graminaceae
Ordre : Poales
Coulour de la flour :
Verdo
Petalo : ges
Ø (o loungour) enflourejado : 10 à 25 mm
Flourido : Printèms
- Estiéu
Sòu : Ca (Si)
Autour basso e auto : 0 à 1700 m
Aparado : Noun
Mai à avoust
Liò : Ribiero
- Roubino
- Ribo d'aigo
- Mueio
Estànci : Termoumediterran à Mountagnard
Couroulougi : Cousmoupoulito
Ref. sc. : Glyceria notata Chevall., 1827
(= Glyceria plicata (Fries) Fries )